Buthan és un país envoltat pel Himàlaia. Ha viscut molts anys aïllat del mon, tancat al turisme. Ha mantingut l’herència cultural i espiritual de les seves velles tradicions. El turisme al país està molt controlat. És l’estat el que imposa una tarifa diària que inclou el transport, allotjament i pensió completa i els guies. Això ho fan per mantenir un nombre baix de turistes, per tal de que no afecti ni al medi ambient, ni a l’estil de vida del país.
El primer que va fer el guia, va ser justificar-se davant de l’elevat preu, dient que el 60% del que pagues és pel govern i això repercuteix a la gent del poble. Segons ens varen dir, el primer que vol el rei del país és la felicitat del seu poble.
El vol de Katmandú a Paro ens va impressionar. Es veu l’Everest i els pics que l’envolten. I què dir de l’aterratge a Paro...... L’aeroport està entre mig de grans muntanyes i imposa molt!.
Bhutan ens va encantar. A l’arribada a l’aeroport de Paro el silenci que hi ha a tot el país és va colpir. Allà hi havia el nostre guia i el conductor esperant-nos. El més impactant, a més del silenci, va ser el vestuari de la majoria d’homes del país, ja que vesteixen el vestit tradicional. A molts països són només les dones les que vesteixen les robes clàssiques.

Varen visitar Wangduepphodrang passant pel Pas de Dochula a 3100 m d’altitud, on hi ha 108 “Chortens” o estopes tibetanes. El paisatge ha de ser impressionat. Es veu el pic més alt del país : el Hangkar Punseum, però el monsó no ens va permetre veure’l.
Però el que més ens va agradar e impressionar de Bhutan va ser el Monestir de Taktsang o niu del tigre ( 3.120m). Quan veus el monestir, penjat a la roca, has de preguntar com és que està allà. La llegenda explica que el Guru Rinponche, el segon Buda, va volar a lloms d’un tigre fins allà i que es va ficar en una cova a on ara hi ha el monestir. (?!).
Per accedir al Monestir has de caminar unes 3h de forta pujada, però s’ha de fer. És de lo més impressionant que hem vist!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada