dilluns, 27 de setembre del 2010

Nepal

El veritable motiu per anar a Nepal era poder entrar al Tibet. Per entrar-hi necessites un permís especial i una manera fàcil per obtenir-ho és mitjançant una agència de viatges de Nepal. Per tant decidírem visitar Nepal, Tibet i ja que hi érem, Bhutan.

Nepal és una país encantador. La gent, com a la majoria de països asiàtics, són molt amables.

Hi vam estar  15 dies. En aquests dies varem visitar Katmandú i la seva vall: La Gran Stupa de Swayamvu, impressionant. Allà però ja varem veure el que era l’època dels monsons. No és que plogués molt, el problema era que tot el cel estava tapat. De fet, en tota la nostra estada al Nepal, Buthan i Tibet, no varem veure ni una muntanya! I ens va ploure, poc, però quasi cada dia.

La Stupa, situada a l’oest de Katmandú és , a més  d’un lloc de peregrinació molt popular, un dels  primers santuaris budistes del mon, fundat fa 25 segles!.

Després de visitar la Stupa varem anar a Durbar Square i la  visita va continuar a Patan. 

L’endemà marxarem cap a Pokhara,  ciutat al costat del llac Phewa, un dels més grans de Nepal. El llac està envoltat  pels Annapurnes  i el Machhapuchhre o cua de peix. Nosaltres, però només varem poder veure uns segons el Machhapuchhre, ja que les boires no ens van deixar veure res més.  
De Pokhara varem anar a Sarangkot, lloc d’una vista excepcional sobre els Annapurnes. Tampoc vam veure res. Allà ens varem prometre tornar-hi. Per això dos anys després anàrem a fer un trekking. 

De Pokhara ens dirigirem al sud, a la regió de Terai, per visitar el parc de Chitwan. Diuen que hi ha tigres,però nosaltres no varem tenir tanta sort i només varem poder veure, a lloms d’un elefant, un  rinoceront. Varem fer caminades pel parc per veure ocells i flors molt espectaculars.

De Chitwan tornarem a Katmandú. Varem dedicar dos dies a perdre’ns pels carrerons d’aquesta ciutat. Totalment recomanable. Pots trobar veritables meravelles a cada cantonada, a més de viure l’essència de la ciutat. També anàrem a Bhaktapur, considerada la ciutat més maca de la vall de Katmandú.  És la que millor es conserva.

Després visitarem Bhutan i el Tibet. Els darrers dos dies a Nepal visitarem Nagarkot, a l’est de Katmandú, per poder veure l’Everest, Però tampoc hi va haver sort. A la tornada, hi havia vaga general. Varem tenir problemes per entrar a Katmandú, ja que els piquets no deixaven circular cotxes, només els turistes.

Des d’aquí volem donar les gràcies a Dil Pahari, de l' agència  buddhatreks.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada